Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkompletta samlingar av saknad

Man har inte alltid med sig
det man behöver

för att vara komplett

inkompletta samlingar av saknad
fladdar för vinden som torra skinnslamsor
i ett övergviet krematorium

tömt på sina döda

de har övergivit sina knivsamlingar
en gång använda av
främlinglegionärer utan hemland

sällan är sådana samlingar kompletta
alltid är det något som saknas

jaktknivar från ungern, en australiensisk
bush-röjarkniv, som man så väl hade behövt
de gånger man gått vilse i träskmarkerna

men jag vet naturligtvis föga om sådant
vapen och torrt skinn är inte mitt intresse

jag bär på andra inkompletta skatter
de saknar allmänintresse
men kan räknas upp i oändlighet

en samling av indifferenta tomrum
begagnade möbler, gamla bilvrak
nästan tusen avsågade hagelgevär
sju cyklar utan styren

en pannlampa att fästa i nacken
för att lysa upp det förflutna

och en teddybjörn utan vänsteröra
som varje kväll gråter sig till sömns
av saknad efter sin nu vuxna ägare

inkompletta och sorgliga skepnader
som aldrig någonsin gjort anspråk
på att vara den heliga

Graalen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-14 23:16



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
vad är livets mening - var finns min stig bland samlingar av saknad

så utsökt fint mejslat
så påtagligt ordat
om det svåraste

"en pannlampa att fästa i nacken
för att lysa upp det förflutna"
2010-04-15

  Catharina Edin VIP
Så diktjaget är en sökare? På jakt efter den heliga Graalen? Intressant! 'Sorgeliga saker hända än i våra dar, minsann, sorgeligast är dock denna - ' kommer jag att tänka på. En slags saknad.
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP