Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ytan

Mitt hem är en envis
röd stuga
som slagit sig ner
och vill vara i fred
i sin egen trädgård

ett såpass rimligt krav!

men under ytan
av all solig idyll
tänker det alldeles själv
på omöjligheten av frihet

tänker och kvävs i
den röda stugidyllen

en ofrihet så kall att
tvingas vara hem åt en gäst
som kallar sig hemlös!
så lär vi oss de
hemlösas eget språk

envis som synden
är hemlös

bland fullkomligt vanliga
hus och hem

bland lyckliga familjer




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-18 00:44



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Frihet kontra ofrihet, hem kontra hemlös. Diktjaget får skickligt fram sin åsikt i ett avskalat format.
2010-04-18

  stenen/ Yv Ericsson
Om att kanske tro att man slagit rot. Men känner sig inte riktigt klar och hemma. Ja "envis som synden är hemlös" Bra Ingela! Mycket bra! Luften är vårat enda riktiga hem..om en sten får säga.
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP