Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bure mig blodet tills blodet tar slut

Om jag åker och handlar
om jag skär mig i foten
om det blöder tills blodet tar slut
om smärtan inte bekomme mig

bure mig benen ända fram

Om bara badhuset vore öppet
om bara cykeln inte hade punka
om bara vattnet var varmt i havet

bure mig blodet tills blodet tar slut

med ett sinnestillstånd förlamat
av ovisshet och visshet
på en och samma gång

bure jag mitt ok med lätthet

att utan vidare tankar
vara nöjd med livet

glad åt att leva
tröstad och tillitsfull

nära och uppfylld av förtröstan


som bara den kan vara
som aldrig sett svart

som tröstats av ett

helgon




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-18 18:19



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Finns det någon som aldrig sett svart?
Funderar poeten på att skaffa sig ett helgon?
(lät ungefär som att skaffa hund..)
2010-04-19

  Catharina Edin VIP
Detta var vackert! Lite ledset, men väldigt levande.
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP