Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en aftonbön blev det


Endast ett helgons tröst

Så tung är i afton min
uppgivenhet inför livet
att endast ett helgons
tröst kan hela mig

men gråt inte för mig
gråt får mej endast att skämmas
att jag orsakat någon smärta

se bara vilsenheten i mina ögon
låt mig slippa tyngden
för ett ögonblick, och bär den
med din lätthets krona

begär inget av mig i gengäld
utan tillåt mig vara oförställd
ge mig istället något litet uns
av förtröstan och tillit åter






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-19 00:17



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
En hjärtskärande bön och man kan inte annat än hoppas att berättarjaget får den uppfylld! Applåderar!
2010-04-21

  Trädflickan
Oj så vacker bön.
2010-04-19

  stenen/ Yv Ericsson
Oj vad sorglig denna var. Tur jag inte läste den igår kväll. då hade jag gråtit hela natten. jag tycker det sorgsna och dystra är vackert.
Och din bön likaså vacker. Men diktaren ber ju om att slippa tyngden. Hoppas sömnen befriade.
2010-04-19

  Catharina Edin VIP
Varför är det så, att alla människor behöver tröst; varför föds vi sorgsna?
Fin bön.
2010-04-19

  Gawain
Så tungt som bly, ändå skinande som nyputsat silver- metaforiskt. Svårt,,
2010-04-19

  Johan Bergstjärna VIP
Tack för en fin bön!
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP