Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en trasa av Wettexduk

Vi ekorrarna vaknar nu
till fjärilssamlarsäsongen
efter dystra vintermånader

samlar ihop mina laster
dags att städa i syndernas arkiv
vända och vrida på dom
be en bön om förlåtelse

kanske de ändå duger till dikt
numera, då inget längre
kan göras åt hopplösheten
skyltar vi försonande med dem

men ingenting vill du veta
fastän du frågat så
karvat runt i min hjärna
med en eldgaffel

det trötta sidenhjärtat
sprött som en fjäril
vred du ur som en
trasa av wettexduk

nu har det nästan stannat
rör sig planlöst så att
blodet nätt och jämt
tar sig runt i systemet

inget mer vill jag veta
om dig, det biter mig ännu
mitt skydd är tystnad
min rygg fri

din sol är inte min
jag vill vandra längre nu
har redan sett igenom
dina senkomna bevekanden

mina fjärilar har lätthet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-20 22:12



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"När man.." ska det förstås stå!
2010-04-21

  Måna N. Berger
Når man kommit dithän att man inte ens delar samma sol, då är det finito! Flyg fjärilar, flyg!
2010-04-21

  Catharina Edin VIP
Vilken fin text, så bra sammanhållen och Lätt!
2010-04-21

  stenen/ Yv Ericsson
Tycker du skall samla på de där fjärillarna:) Känner trots tyngd en aning hopp i detta.
Och någon som går efter dig och talar men som du vill bli av med?
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP