Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att supa och slåss

Karlarna super och slåss
kvinnor ser på och gråter

grannen ringer polisen

dagen efter minns dom
inte någonting

så säger dom iallafall
till den lokala ordningsmakten

så går det till i
korvkioskernas by

där supa och slåss
är helt i sin ordning

för man vet ju hur
karlar kan vara




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-21 08:45



Bookmark and Share


  Kristian Lind
Kanske i korvkioskernas by,
Tillåts det att Karlar super och slåss.
Men är det helt i sin ordning i ett
välfärdssamhälle att kvinnor
ser på och gråter?
Texten gör mig arg, men i en by där alla
känner alla är det svårt att göra sin röst
hörd för dem som är offren.
Tänkvärd. Bra skrivet Ingela!
2010-04-24

  Catharina Edin VIP
'korvkioskernas by', åh, det låter så ödsligt och övergivet. Önskar alla var nykterister när jag läser sånt här.
2010-04-21

  Måna N. Berger
Det där med "korvkioskernas by" får mig att tänka på Nollberga. Där går det nog likadant till, när ödsligheten ylar över vidderna och korvkiosken har stängt.
2010-04-21

    ej medlem längre
Män har alltid slagits. Ur historiskt perspektiv är det inte så konstigt om det har bildats en extra "slåss och vinn" gen i dem som har blivit bestående trots att de inte behöver gå ut i krig och elände idag som förr. Genen tycks ha muterats under åren och blivit svagare eftersom de numera ger sig på kvinnor och gamlingar. Men spriiiiiiiiiiiiiiiten! Den kan få vem som helst att slåss:(
2010-04-21

  Gunnar Hilén VIP
Härlig humor vi karlar bjuder på !
2010-04-21

  Stefan Höglund
Män som slår är inga riktiga män.
2010-04-21

  stenen/ Yv Ericsson
Så det är legalt att vara ett svin? hmmm.
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP