Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla mina dagar, sköra som papper

Alla mina dagar
sköra som spånflisor
remsor i vinden som
prasslar och talar

spån som hyvlats
av kvistiga balkar
hålls samman av
mjuka silkessnoddar

talar utan ord
med ändlös längtan
till andra platser

trots

att jag har burit dem
över svarta vatten
genom dunkelskogar
in mellan fladdrande skuggor
med en kniv i min hand

nu trasas de sönder
vid minnet av en
helgonbild, med
ljus tända till sin

vördnad, vantro
hopp och hopplöshet
bär dem i ett såll

alla mina dagar
sköra som papper

det raka och det enkla
flydde och lämnade mig
nu sprakar elden som
river och sliter med
upprorsvrede

gav

ingen trygghet alls
bara tvivel kan bära min

flaxande själ

utan hemvist




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-21 22:35



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
En flaxande själ utan hemvist. med dagar sköra som papper.
detta känns verkligen. men är det inte just detta en äkta poet måste känna? denna vilsenhet. annars blir det inte så här bra!
bokmärks.
2010-04-22

  Catharina Edin VIP
'mina dagar, sköra som papper'; som ett vackert mantra i sin utlämnade sits. Varje dag bär med sig en möjlighet till död. Att det är ens sista dag. Men jag förstår också att det handlar om res-längtan och hem-längtan. Vackra rader, talande och sanna.
2010-04-21

  Ran VIP
Luftburet och vackert. Dröjande smärtsamt. Tack för en fin dikt.
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP