Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i förändringens tid


Saga


Skam -en våt yllefilt med huva som hindrar andan
Skuld -vasst metallisk kristallisk som gnager i själen
från människoliknande väsen

FRIHET -Rödluvan kastar huvan bakåt -andas
lägger manteln ömt på marken
lindar in ädelstenar urplockade ur hennes bröst
den röda färgar metallen i kärlekens sken
som lava rinner den
mjukt ner i mossan
till småknyttarnas förtjusning
och glada skratt
Trollen kommer
ditlockade av smittande fniss
Samlar skuld och skam som skatt
Rödluvan nu helt vanligt levande
leker med vargen tafatt
Rider sen hem
på sin nyfunne vän
i gryningen




Fri vers av Stella Stol
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-22 20:04



Bookmark and Share


  Blodros
Åh. vad jag gillar din saga om frihet!
den säger så mycket om hur man kan välja att se på saker, och hur det kan vara att leva
2010-04-24

  Lady Alassa
Skuld och skam vad en riktig saga handlar om här sägs det i klartext
redan i starten
Humoristisk lekande berättelse om alla dessa väsen som gör livet lätt för oss så det blir är fart och fläkt
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Stella Stol