Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårtal




Isblocken spricker

Vårens bäckvatten rinner ut

Snöns fall går i ide och tar slut


Från det vita, svarta och oskyldiga gråa

Blommar och överraskar vårens färger

In i våra sinnen och drar fram några varma minnen


Tänk att årstidens förvandling

Kan ge livet en helt ny handling


Ett väderstreck som kan sträcka sig till en färglös ände

Ett nytt gräs som får berörelse av livets händer


En svala, en vind

En sång, en varm kind


I väntan på att kasta sig in i sommaren ..

Ta dig tiden och låt vårens sol värma dig först


Innan molnen tar över lika snabbt och förvandlas till höst


Vi lurar här i snåren

Och harmoniskt ler åt våren ...




Fri vers av Broder Jakob
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-24 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Broder Jakob
Broder Jakob