Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bära sten och bråte på sina axlar

allvar
att tala allvar
att bära sten och bråte
på sina axlar

och se andra människor leva

- vänd dig om,
vrid dig ett varv runt
din egen axel

bär med dig dina ögon
och avsäg dig täckmanteln

öppna sedan ögonen och
se hur de gör för att leva
ett vanligt liv, ett bo med
fågelungar


betrakata dem med ögon
som tittar ut från sin
position i huvudet

se där de andra

deras ständiga tillstånd

och riv din själ
i strimlor
bland främlingar


låna deras liv
skapa ditt eget av deras

tala med de andra
sätt samman orden
i sammanhang

så kanske bilden
blir tydligare




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-25 02:02



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vackert!
2010-04-26

  stenen/ Yv Ericsson
Om att sätta sig in att vara någon annan? riva själen i strimlor känns bekant.
Eller menar du att det är så du får göra?
Stenen har lite ont i huvudet nu.
2010-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP