Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Loppmarknad i Tvååkers lada

Dom knuffas och skuffas
här är fynd vill jag lova
här finnns grejor till husvagnsköket
kostar bara en femma
är det handgjort sa
kärringa, rota bland
bråtet någon annan ratat

på gärdet står EPA-traktorer
bland ordentliga Volvos och
en del märkliga terrängfordon

bak traktorn satt gödeslspridarn nyss

här fyndar bönderna stort
en radio för bara en tia
-hör så vackra sånger
den spelar, gammeldans
med dragpel, det gillar
korna, de e' riktig musik,
de mjölkar och råmar av glädje!

säger bonden förnöjt
och en rostig mackapär
precis en sån jag saknat
till traktorn, jojo, nu går
det som smort, det var
precis en sån jag behövde

dussinet koppar med blomdekor
tavlor av gråtande barn
en älg i ett skogsbryn
inkompletta serviser och
repigt nysilverbestick

kaffe med dopp kostar bara
en tia, de e' hembakt, så
låt det väl smaka

glaskaraffer, skålar och fat
prydnadsfiguriner i porslin
kastruller med skeva lock
stolar och bord lite slitna i
trät och stopppning som tittar upp

det är vårens första
loppis i ladan, ett verkligt
söndagsnöje

för återanvändarfolket




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-25 17:30



Bookmark and Share


  tom boreland
någon borde skriva en avhandling
om loppisar på landsbyggden.
dom är något särskillt
2010-05-01

  Catharina Edin VIP
Åh, jag vill följa med, det låter så kul!
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP