Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ursprung

 

i ett hav av sippors kronblad  

en torpargrund finns glömd

dess kärna en murad eldstad

i aska till evigheten dömd

 

yxade timmertiljor

som kniven täljt och jämnat

bär släkters sista viljor

till eftervärlden lämnat

 

 




Fri vers av Monica Ullmark/Cickan VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-26 22:37



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Finstämd och berörande även om det uppstår ett litet stråk av något som aldrig kan fås tillbaka. Känns bara vackert i hjärtat att få ta del av den här texten om ursprung som ger många bilder och genom det föder känslor och tankar. En fröjd!
2013-12-30

  Lady Alassa
Högtidligt och kärleksfullt med stor medkänsla skildrat.
Mycket säges på dessa korta välskrivna rader om människors liv och möda i förgången tid.
2010-09-23

  Joakim Södersten
Du får till det så bra ... förgängelsen i allt det vackra Nu ...
2010-06-12

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så väl "spunna" rader. Mjuk och följsam att läsa. Och skönt tankeväckande. =)
2010-04-27

  Jaseph
En omsorgsfullt rimmad text som ger oss någonting att begrunda. Vi är en del av en större helhet. Släkten kommer, släkten går.
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Monica Ullmark/Cickan
Monica Ullmark/Cickan VIP