Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon sa att jag var självisk när jag var rädd

Jag är inte bekväm med honom
han bara flyttade in
mamma sa att jag var självisk
när jag sa att jag var rädd

Jag fick passa mina småsyskon
när hon var på fest till fyra

Hon sa att jag var självisk


Han slog sin förra fru
jag vill inte att han ska
slå min mamma, men hon sa:

-Det är bättre att du inte lever,
det är lika bra att du är död

så försökte jag att strypa mig
med en plastpåse på toa i skolan

Men när polisen kom den kvällen
då hon slog mig, började hon gråta

Hon gör alltid det, min mamma
fastän hon inte har några tårar





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-27 11:35



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
En dikt som känns i benmärgen på något sätt.
2010-04-27

  Lavinia Röd
Otäckt och ytterst sorgligt berättat och jag ryser när jag läser. Det är upprörande att inse hur lite makt barn har över sina liv. Den här mamman tycks leva med stora hål i sitt inre.....
2010-04-27

  Stefan Viljehammar
Fy en sådan tragik. Hemskt.
2010-04-27

  Trädflickan
Ja jag undrar vem som var självisk. Inte textens jag iallafall.
2010-04-27

  walborg
En så upprörande berättelse! Tack för att Du skriver. Tala om projektioner från denna själviska mor!
2010-04-27

  Catharina Edin VIP
Sorgesam historia, ur alls perspektiv sorgesam.
2010-04-27

  stenen/ Yv Ericsson
Man tänker: Vad gör människor med varandra? Bra skrivet. Man blir ledsen.
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP