Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvirringen sätter in

Dom dagarna förvirringen sätter in
och tåget man skulle ha passat

inte ens finns med i tidtabellen

tror man att man drömmer
och kanske gör man det

kanske man fallit ner
från sitt eget tak och
fått en smäll i skallen

då hjälper inte psykodynamisk terapi
eller serotoninåterupptagningshämmare

man träder ut ur bilden

helt enkelt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-28 21:52



Bookmark and Share


  Nanna X
jag tycker dikten antyder att man måste ge sig tid att stiga ut ur bilden, för att sedan komma tillbaka i sin egn takt, och jag gillar det. små rundor på andra sidan kan lära en mycket om livet. mycket mer än serotoninåterupptagningshämmare. men man måste ha livlina, så man hittar tillbaka.
2010-04-29

  Gawain
Fantastiskt skönt stuk på den här dikten, jag gillar verkligen helhetsbilden, alltså bild och bildspråk som helhet. Du skapar verkligen saker här. Otroligt bra.
2010-04-29

  Catharina Edin VIP
Snyggt formulerad tanke! Kliver också ut ur bilden, lite väl ofta för att det ska vara hälsosamt.
2010-04-28

  Måna N. Berger
Underligt, det känns närapå spöklikt att läsa det här, det första jag får syn på när jag öppnar datorn sedan jag just avslutat en bok som heter "Fortfarande Alice", av Lisa Genova. Boken handlar om en kvinna, mitt i karriären, som får diagnosen tidig Alzheimer. Den grep mig mycket starkt och jag är ännu omtumlad efter läsningen. Och så skriver du detta! Skräcken för att "träda ut ur bilden" ligger djupt rotad i mig..
2010-04-28

  Kristian Lind
Du fångar en människa som mår dåligt, eller som upplever dåliga dagar. Gillar: "och tåget man skulle ha passat, inte ens finns med i tidtabellen" Det är starka ord, det griper mig som läsare!
Finns det en väg in i bilden igen, utan psykodynamisk terapi
eller serotoninåterupptagningshämmare?
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP