Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon är även ordförande i kyrkofullmäktige


Gammeljungfru


Framför systembolaget
står en tunn och blek jungfru
denna valborgsmässoafton

en gammeljungfru, som vill
frälsa världen från
alkoholens faror

om detta står att läsa
i de gula pamfletter
hon ger alla dem
som må tro på henne

hennes egen del i ungdomars
belägenheter må granskas
ty hon är ordförande
i socialnämnden, hon

bestämmer hur barn som
lever i misär och missbruk
här i småstaden skall behadlas

rättigheter är inte hennes
människosyn,men eget ansvar


ungdomarna, dom skall
inte synda, hennes tydliga
budskap, kräver ansvar
individens ansvar

själv dricker hon inget annat
än det söta nattvardsvinet
och smicker ur prästers munnar

barmhärtigheten är ersatt
av fördömmandet med
händer vilaande tungt på
den stora penningbörsen

för det kostar för mycket
är hennes valspråk

familjens ansvar

hennes egen familj är en

Kastrerad katt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-30 18:40



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja du, en gammeljungfru, kanske inte rätt person att ansvara för barn och ungdomars välfärd, nej?
2010-04-30

  stenen/ Yv Ericsson
Otroligt bra porträtt av en katt utanför systemet! Fan denna var bra! märker.
2010-04-30

  Lavinia Röd
Ruskigt porträtt...
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP