Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag: en skrämmande främmande fågel




Hjälp mej, jag passar inte in här.

Jag är färgrik nog för att väcka allt jante-hat.

Vet inte var jag ska ta vägen med all min storhet,

min mystik, min gränsöverskridande själ.

Jag orkar inte umgås & göra mej till längre.

Örebro är så mainstream så man blir mörkrädd.

Nästan alla som det var något med, flyttade härifrån.

I mina nattliga drömmar träffar jag De Levande ...

men kan man leva endast i sina drömmar - leva

med Katterna & Gud & Skrivandet, Musiken, etc -

Kan man leva så?? Kan man leva så som jag gör?

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-01 01:03



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Det är svårt och smärtsamt att känna att man inte passar in. Jag klarade det genom att tycka att alla andra var dumma och korkade. Idag tycker jag inte det längre. De är bara vanligare än jag, mainstream som du skriver. Vi "utanförfåglar" (av olika karaktär och grad) är inte så många, men många fler än man kan tro ändå. Det märks särskilt här i Stockholm. Här finns så gott om "annorlunda" att man kan känna sig friare.
Det är ju likadant även här på den här sajten. Man kan inte passa ihop med alla.

Tack för din nakna text! Sköt om dig! A
2010-05-01

  Katten
Jag håller med lycksele, men det är ju upp till dej. Alla liv ser olika ut och det är ju beroende på hur vi vill ha dem.

Vill vi ha ett liv med mycket fart och fläckt så har vi nog ordnat det och vill vi ha ett lugnare liv så fixar vi det.

Man gör endast det som man själv vill, och du vet "att önska leder ingenstans".

Hoppas du har en bra helg nu
//Katten
2010-05-01

  lycksele
Hej.
Såg du min text jag publicerade (till Johan)?

Det korta svaret på frågan om man kan leva så är: JA!

Det finns ingen regel för hur ett liv ska se ut. Vi tenderar att jämföra med andra och tror att dom är mer nöjda med sitt sätt att leva. Så behöver alls inte vara fallet.
Om vi inte lever som andra så tror vi att det är nåt fel.

Sen tror jag att några bra, kul kompisar att umgås med är hälsosamt. Om jag bodde i Örebro skulle jag tycka det var toppen att få vara kompis med dig.
Jag känner på mig det skulle funka bra. Man funkar inte lika bra med alla sorter, eller hur?

/lycksele
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP