Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konflikt

Scenen är riggad
Skådespelarna på plats
Dramat kan börja
Känslorna får flöda
orden hagla
Korten på bordet
alla höjer
ingen vill ge sig
Skygglappar på
Skjutjärnen klara
Konflikten eskalerar
Vägran att se
Ovilja att förstå
Förnekan av vett
Alla rusar mot matadorens röda skynke
Band brister
Byggnader faller
Tårar rullar
Nävar slår
Vi ville skapa tillsammans
Vi ville bygga något stort
Vi vill umgås och samsas
Men jag ser inte dig
Du ser inte mig
Vi vägrar lyssna
och förstå
Vi river ner
och spränger det vi hade




Fri vers av Joel Sandström
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-02 15:19



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Bra, men jag tror den kan bli ännu bättre.
Jag har ibland själv lekt med kortspelsmetaforer.
Det går att göra mycket med dem.
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Joel Sandström