Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...maskrosbarn är vad jag är...




Balladen du skulle kunna skriva om mig

Så om du skulle vilja skriva
en ballad om mig

Så gör det då
och gör det med
mustiga ord
och
svallande känslor
och
orangebrun 70-talstragik.

Låt den bära spår utav
sorgliga schillingtryck
sjungna med
barnaröst,
varma höstvindar
och
Farbror Frippes skafferi.

Slagsmålen, sorgerna, alkoholen
och oron
tar stor plats,
det förstår jag så väl
men låt även smultrongläntan
solen
och
min stövare få plats.


Och alla de dagar som jag faktiskt var lycklig...


Låt den handla om
våta tårar
och timotejschampo,
elektrifierande Abba-tröjor
snöbollskrig med grannbarnen
volangkjol
och
vinröda kinaskor.


Glöm inte min första kärlek
och min sommarbror.
Skriv att jag kunde skogarna utantill
och innantill,
att jag var blyg
men vild




Prosa av Lindalou
Läst 119 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-05-05 11:17



Bookmark and Share


  Knickedick
Skulle just till att börja skriva, men upptäckte att jag var för sen. Du hade redan skrivit och väckt många minnen om tiden då lp-skivor och telefoner med snurrskivor var vardag och inte nostalgi
2010-05-17

  Anna*
jo du, känner igen mig i mycket ... maskrosbarn som jag också är ...
2010-05-06

    Tea Alex
Åh vilken fintext! Jaaa, det var bra valda saker.
2010-05-05

  Ninija
Underbart!
2010-05-05

    Max Poisé
Vilket fjäsk från himlen, fast jag är böjd å hålla med!
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou