Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reviderad


Gryningsmänniska

Det var en gång
en människa
liten i navet
i det globala

och allt var gott

livet omslöt henne
tätt intill
kupad om anden
om det sköra

och allt var gott


satta spår i gryningen
tecken att tyda
i vågskål
tungt, lätt

vad blev det av dig
liten människa?
i allt det stora
gömd under vingen

och det blev natt
det blev dag
tyngda under alltet
avvägda i dig

du gryningsmänniska  




Fri vers av Rosen VIP
Läst 855 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-05-19 20:54



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Framkallar ömma varma känslor. Behagligt sötsur!
2011-08-29

  La Magnólia VIP
Så vacker .. skir och lite ömtålig .. njuter när jag läser ..
2011-01-25

  Göran P Rödholm
Känslig och fin dikt. Lite biblisk känsla här och var.
2010-11-30

    lärjunge
väcker vackra känslor, människovärdiga!
2010-07-31

  aol
så vacker poesi vännen
2010-06-22

  Miss Mod
Skön och vacker poesi.
2010-05-22

  Yrre VIP
Mycket vackert skrivet om människan!
2010-05-20

  Anna*
Mycket fint!
2010-05-20

  anits VIP
Berörande vackert
2010-05-19

  Smörblomma
Fin fundering och bra poetiskt skaldat.
2010-05-19

  aol
en vacker stark berörande poesi
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP