Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lovar att aldrig tala sanning igen

Ge mig en sekund att vakna

Hur kan du se
när du inte ens tittar?
Ser du mig?
Du är längre bort än jag först trodde
längre bort än jag kan nå
Jag kan sträcka ut handen mot dig
men jag kan inte röra dig
Du är för långt borta
även om jag ser dig

Hur kan jag känna er?
Våra liv kan inte jämföras
Våra verkligheter långt isär
så hur kan jag tala med en röst
du kan höra?
Mina ord blir aldrig rörda av er
Och mina tankar är ett enda stort tomrum
för er

Så hur kan jag älska er
när ni är i en annan värld?
Våra självklara gemensamma besattheter
väcker endast tvivel hos mig
Kanske om jag blundar tillräckligt länge
inser jag att den overkliga
egentligen är jag
Men hur kan jag lita på det
när ni inte är tillräckligt verkliga för mig?


Så hur kan du hjälpa mig
även om du sträcker dig efter mig?
Och hur kan jag vila i din famn
när jag är så medveten om
ljudet av mitt eget hjärta?
Tillsammans skulle vi klara allt
Men i slutändan hade vi aldrig något gemensamt


Om jag släcker ljusen,
lägger mig ner och blundar
kan jag lura mig själv att jag sover
Jag lovar att aldrig tala sanning igen
Godnatt




Fri vers av Shawnee
Läst 309 gånger
Publicerad 2010-05-16 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shawnee
Shawnee