Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjukbesök

Din ena sida av ansiktet
den som är vänd mot oss när vi kommer in i rummet
den är du,
den människa jag känner igen

När du vänder dig mot oss blir du en främling
en gammal, gammal människa
en farbror rent av
en farbror som jag inte känner

Djupt liggande ögon skvallrar om din tärdhet
vätskelistan skvallrar om att du inte givit upp

Systrar finner orden mellan varandra
men jag står tyst
har inget att säga
Nickar lite
funderar desto mer
och finner mig undrande över
varför det ännu inte uppfunnits en ljudlös luftpump till madrassen

När vi gått blir jag ändå glad över mellansysters fallna sten




Prosa av Lindalou
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-20 08:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou