Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

r




Modersvrede

 

 

 Mamman hade valt män med idiotsidor förr.
Denna gången hade hon i sin chock av sorg
regredierat, blivit som en flicka i hans famn.
"Ta hand om mej".
Pojken hade redan begynnt sin kristus-vandring,
med stora gapande sår i själen som ingen såg.


Men när denna nya man började behandla
pojken ungefär som han behandlats av sin far,
då gick mammans slumrande instinkt & intuition
igång. Taxi ringdes, & på arslet i kallingarna åkte
den så kallade mannen ut på asfalten så det sjöng
om det, & alla hans prylar också. Mors ögon glödde.


Det blev ett Uppvaknade för mamman & pojken.
Denna natt blev han lika älskad som Alexander
i Bergmans film, när mamman upptäckte honom
på vinden. Sakta togs familjens sår omhand.
Sakta läktes det trasiga, när Gud & Kärleken
& Sanningen fick access. Livet ställdes tillrätta.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-20 19:59



Bookmark and Share


  Anna*
Vad glad jag blir att hon vaknade och lät modersinstinkterna väcka vreden! Fint!
2010-05-21

  Lindalou
Man leker inte med en mamma...
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP