Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så lockande, en hemlig fågels röst

Vänder mig och vänder igen
runt min egen längtans axel

tillbaka till utgångspunkten
där allt är som förutsagt

går jag utan tankar i blindspår
med skygglappar och helt lydig

så talar jag heller aldrig mer
om floden som jag såg försvinna
in under klippans grottunnel

så lockande, en hemlig fågels röst

men förblindad av rättrådighet
raderade jag den ur minnet






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-24 00:01



Bookmark and Share


  walborg
Otroligt fint skrivet om blind rättrådighet!
2010-05-25

  stenen/ Yv Ericsson
hm. en sådan där vill vill inte känsla. kanske poeten borde låta sig lockas..av den hemliga fågeln.
2010-05-25

  Suzy med punkterna
så talar jag heller aldrig mer
om floden som jag såg försvinna
in under klippans grottunnel....underbar poem
2010-05-24

  Catharina Edin VIP
Vilken konflikt, mellan rättrådighet och känsla. Mycket stilfullt konkretiserat.
2010-05-24

  Måna N. Berger
En dikt som sätter fingret på en smärtpunkt och trycker till. Vad allt tystar vi inte i förblindad rättrådighet.
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP