Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ändå vill andas frihetsluft

Det blir snart natt nu
och jag tänker
att det blir aldrig bättre
aldrig bättre än såhär
kanske lite mindre stökigt
kanske lite varmare ute
men ingenting avgörande

imorgon kommer hunden
så glad och tillgiven
det jag vet gläder mig
också nu

men strängt taget finns
det jag behöver här
sängen står däruppe
redo för att ta emot
sin sömniga nattgäst

imorgon kommer solen
att skina på min stad
på mitt hus och min
vilda trädgård

jag gör ett gott arbete
lönen räcker tilll
dottern är uppriktigt
en intelligent, god
och vacker flicka

om jag grämer mig
om jag längtar bort
är sådär missnöjd som
bara den kan vara
som oroar sig i förskott
för allt som kan gå fel


kommer det ändå aldrig
att finnas något annat
än jag själv inom mig

ändå all denna längtan
som ständigt vill andas
ny frihetsluft och
hisna av äventyr




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-27 23:17



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, det blir påfrestande att inte få stilla den längtan. Någon som alltid vill något annat. Äventyrssökande men med ordnat liv. Hur får man det att gå ihop? Rannsakande och bra text.
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP