Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inga tveksamheter alls, säger grannen.


Äggklumpssamhället - del 2

Först var det salamanderägg,
de där äggklumparna,
som vi så bryskt hade plockat med oss hem.
Salamanderägg minsann.
För det var det han sa, grannen.
Och då är det så!

Men tiden går.
Och med den infinner sig tveksamheten.
"Nja, kanske inte ändå. Kanske det är grodor, faktiskt. Eller salamandrar".

Grodägg, eller salamanderägg....

Salamanderägg eller grodägg....

Salamandergrodägg, alltså.
Ja, så fick det bli - salamandergrodägg!

Ett tag, i alla fall.

För sedan var det dags för en ny variant.
Men den här gången lite mer beslutsam.
Med myndig röst utbrast 10-åringen:
"Det är paddor på gång".

Det är inte alla som får chansen att leva i en omedelbar närhet till en så här dynamisk Darwinistisk utvecklingsfas av en ny art!

"När ni väl kommer ut ur era små ägg-gömmor, kära salamandergrodpaddor, är ni varmt välkomna till världen! Ni ska få bo bredvid vår kompost! Det är där ni kommer att trivas bäst! För det var det han sa, grannen.
Och då är det så!"

Inga tveksamheter här inte.




Fri vers av Lotta utan måtta
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-29 21:14



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Alla får vara med och tycka sitt
i en naturnära och glad text
2010-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Lotta utan måtta
Lotta utan måtta