Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Estradpoesi: Om livet

Det är inte lätt när det är svårt,
lätt att göra det... komplicerat
svårt att göra det... enkelt
det är nånting i tänket?
som gör att jag hamnar fel
igen och igen! - tänker
”det måste bli bättre nångång”,
men när e sen?

På det igen!
trycker på en mental
”save and continue”
försöker en gång till.
nästa level, -
det är dit jag vill!

O alla bitar som ska falla på plats..
Allt som ska bli
precis som jag tänkte
..att det aldrig blir det,
förträngt det.

Så med nytt motto och nya tag
är det ut igen, dag efter dag
Så blir jag ledsen, sårad o besviken
det sker igen och igen, oundvikligen

Men vad är det värsta som kan hända?
att det blir fel?
att andra tittar snett?
vi måste ju pröva oss fram,
innan det blir rätt.

O KAN du se egen del
i nånting som blitt fel?
lära av misstag o säga förlåt
eller e du omgiven av skurkar med ont uppsåt?

är världen god ? går den att lita på?
varm som en kram du alltid kan nå?
eller är den kall och mörk, hotfull, o främmande?

Det är inte lätt när det är svårt
lätt att få det komplicerat
svårt att få det enkelt.

Det var inte ens bättre förr.
men det var enklare.
för vi kunde klappa oss på axeln säga:
”mamma kommer snart”.
och hon kom snart med trösten och hoppet
och det VAR bra igen.

Men vart tog mamma vägen?
var försvann den varma famnen?

Jo..
vi blev vuxna
och med det
mer ansvar, men färre lekstunder.
fler plikter och dyrare leksaker.
färre illusioner (om livet) och fler sår.
och värre blir det,
år efter år.

Barn är inte rädda!
-Det är kul att hoppa!
vet inte att det kan gö’ ont att landa.
ännu värre å ramla.
Men vi vet... vi vet!
så den barnsliga ivern manar oss fram,
och den hågkommna smärtan håller oss tillbaka.

tänk om det gör ont, tänk om det blir fel,
tänk om det är trist, tänk om jag int får va med?
Tänk om det inte ens blir bättre sen?
dom säger ju att det blir bättre sen!
men tänk om?
marken är lika hård imorgon som idag?
om fallet är lika hissnande
varje vi hoppas men faller
ner i besvikelsen.

Det låter komplicerat
svårt.
Kan det inte bara va enkelt?
lätt?
Vad som helst,
bara det blir rätt!




Fri vers (Spoken word/Slam) av For the thrill of it
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-02 20:14



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja, inte är det lätt att leva.
Det är ständiga skrubbsår
hela livet. Men det är tur
att dom läker till slut.
Gillar dina funderingar.
Barn som inte är rädda
lär sig att bli det av saker
de erfar. Så jag antar att vi
måste lära oss att våga
vara barn igen, och hoppa
för varje gång blir det inte fel.
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

For the thrill of it