Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvar blir ingens hundar

skalar sakta bort de falska
det onödiga, förstörarna
de som äter min vilja

med sina dekorationer av kattguld,
och metervis med falsk sammet
är de överlöpare från det andra
lägret, det som söndrar och
sliter i de goda tankarna

mina kaospiloter lurar
mig lovar mej goda dagar
så bra allt ska bli

så duktiga ni är vi vill er väl
säger dom illistigt

deras vilja är endast
att förmera sig själva

knyt mig till de goda
knyt dig till mig och oss
knyt mig till fridssökarna
de som avvaktar stilla

och när jag skalat
kvar blir ingens hundar
med sorg i sina mörka ögon
väntande, sökande

bakom draperierna står de
gömda, avvaktande

väntar de på sin tur





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 566 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-03 22:43



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'kvar blir ingens hundar'. En sådan märkvärdigt vacker mening.
2010-06-04

  Måna N. Berger
Tack för den här dikten ikväll, den slog an en ton som jag fann att jag behövde. Dessutom beledsagas orden av en mycket vacker målning.
2010-06-04

  Suzy med punkterna
Mycket snyggt detta
2010-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP