Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intellekt med en aning idioti, Tack.

För länge sedan, jag minns inte riktigt när,
tog jag på mig ett ansvar, att vara något jag inte är.
Illusion och lögn, en människa iförd gudomlighet,
att vara något, från långt bortom vår verklighet.

Brickorna flyttas, ett misstag blev gjort,
brädet justeras, reglerna ändras för fort.

Det moderna samhället, fullt av moraliska besvär,
jag vrider och våndas, tvingas till ett liv i misär.
Ett pris måste betalas, ett spel av konspiration och kontroll,
med livet som insats, har jag inget annat val än att spela min roll.

Att gräva sin egen grop, att förstöra det egna livet,
så kan det gå, när man tar sitt höga intellekt för givet.




Fri vers (Fri form) av Joakim Andersson
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-05 03:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Andersson