Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungen av meningslös vrede

Han är Kungen av förorten
en förort i en så liten stad
att den inte har några förorter
utan bara bonnland rakt på

vi kan skratta åt honom
så eländigt patetiskt, men han

skrattar bäst åt sin makt
över undersåtarna

oberäknelig gör de som han vill
och vad han vill kan växla
på en kopparslant
och en omvänd hand
gjuter han våld
över meningslösheter
i ett fast grepp över dem
som bugar för hans

knytnävar

ingen vågar trotsa hämden
och basebollträna

är han kungen av
meningslöst vrede
i en icke-förort




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-07 23:07



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Det låter som att han finns?
Men du har rätt; de finns verkligen överallt, förort eller ej förort.
Rättspoeten i sitt esse!
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP