Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att väva ett piano

lärde mig aldrig väva
inte heller att spela piano

blev ingen stolthet för
mor ocxh far

men jag vet hur man
gråter utan omsvep
och att skamlöst
tala för mig själv

hade velat kunna konsten
att väva in tårarna
i väven, få dem att
skimra som silver

väva vackra bilder
av mina brister
av den dystra pliktens
grå och tunga
randiga bolstervar

och ett piano, en flygel
att spela lockelser
med flygande fingrar
över tangenterna

så som man spelar en
etude av Chopin
min längtan efter

förädlling




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-10 20:52



Bookmark and Share


  KristinaE
vackra rader om sorgens längtan!
2010-06-11

  Suzy med punkterna
Helt fantastiskt skrivet.
2010-06-11

  Catharina Edin VIP
Ja, det skulle jag vilja!
Vackert!
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP