Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre innan diskmaskinen

Innan diksmaskinen
talade vi sanningar
om de heliga tingen

Innan diskmaskinen
värkte ryggen på ett
annorlunda sätt än nu

det var innan vi tvangs
vika oss dubbla
ned mot golvet
likt korna som betar

och upp i skåpen sen
likt girafferna som
nafsar i lövkronorna

innan diskmaskinen
talade vi med varandra
om vattnet med vördnad
och utan omsvep

visste vi då att det var
en förutsättning för livet

nu för tiden ser vi
sådant på avstånd
som något vi har en
självklart rätt kräva

då bar vi våra papiljotter
tätt under hucklena

likt drottningkronor

numera bär vi dem
skamligen och endast
i lönndom




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-11 22:14



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Verkligen väl skrivet; väcker tankar!
2010-06-11

    ej medlem längre
En annorlunda kvinnoskildring! Diskmaskin och papiljotter hehe
Jag formligen älskar diskmaskinen! Tänk att slippa och stå där flera timmar dagligen och skrubba som fan och få ont i ryggen. Och jag saknar inte papiljotterna..framförallt pinnen man stack igenom dom...herrejääv...vad ont man hade i hårbotten av dem!
Tack för en underbar text som väckte en hel del som jag glömt och förträngt:)
2010-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP