Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har hög levnadsstandard

Jag har
hög levnadsstarndard

Jag är
en modern yrkeskvinna

Jag
lever ett modernt liv
ändå
diskar jag

slabbar svabbar såsrester

Jag
sparar matrester

Jag
kastar matrester

Jag
upptäcker dem
en vecka senare

tänker ojdå, glömde

Och igen
en månad senare
med grönt ludd
luktar
hade inte tid
in i diskmaskin
ut ur diskmaskinen

böja rygg på kvinnors vis
resa mig, upp i skåp
ett modernt liv men

samma disk
och sopor

men horisonten spelar och
glömmer det som är nära

tror vi att vi kan

något annat





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-14 00:07



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Härlig dikt, i rättspoetstilen tror jag minsann.
2010-06-14

  thyra
Mamma är lik sin mamma, trotts kariärens tunga arbetsliv. Fint skrivit!
2010-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP