Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vill visa respekt till människor med oliktänkande...


Yttrandefriheten

Yttrandefriheten
är alltid helig
som den heliga kossan
på Kalkuttas grönsaksmarknad.

Kossan är helig
men dess frihet är besvärlig
tycks den torghandlare som är inskränkt
vilja bevara sitt revir och känna sig trygg.

Ingen kan motsäga yttrandefriheten
som utnyttjas av den billige konstnären
för att klättra lätt mot rikedomen
typ en offentlig kåtskådis på teven.

Ingen kan kasta sten
i Sveas spegel som speglar yttrandefriheten,
oliktänkande måste övas mot andra ändan,
aja baja den måste bevaras med grundlagen
även om det rinner blod ur den skäggiga fanatikern
någonstans i utanförskapet i den stora världen.

Är det yttrandefrihet vid moskén att provocera
som maktgalen politiker i ockupationsriket?

Är det yttrandefrihet i tidningen att kritisera
som ordblind författare i det demokratiska kungariket?

Den är ingen ominös satanisk häxjakt
och ingen ovänlig främmande fientlighet;
utan en salig yttrandefrihet,
liksom en indisk helig kossa
på västvärdens demokratiska fana.

/Handen, 26 april 2010, Jamal/




Fri vers av jamal jamal
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-14 21:11



Bookmark and Share


  Elwania
Ja du det är mycket med dom heliga
2010-06-14
  > Nästa text
< Föregående

jamal jamal
jamal jamal