Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underordnade

Underordnade människor
somnar utmattade av sitt
dagliga slit att underhålla
dem som är de överordnade

så blir världen i balans
rollerna uppfyllda i den
mänskliga värdefördelningen

allas lika värde är inte ens
en myt

fåfäng din dröm om att
erkännas som

En värdefull människa

värderingar är troll med
långa svansar

det blåser för mycket här
och förresten är dina skor
utslitna i bakkappan


du är snarast något
som katten släpat in






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-15 18:04



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Här får man fundera!
Diktaren är i alla fall en värdefull människa, som t o m äger värdighet.
Så det är väl råttan som ska ut, då?!
2010-06-15

  Nanna X
javisst är jag det : (
men jag är iaf ett sällskap för katten : )
2010-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP