Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldersnojjan




Jag vill inte bli stor

å gå i bekväma skor

Matcha i fleece

hamna i ålderskris

Tänka på vad som är bäst

aldrig vara i protest

mot något man står för.

Bara hålla med och blunda

inte ha råd med en shoppingrunda

Spara pension och spela på trav

ställa onödiga krav

på de som står närmast.

Bli lämnad för en yngre

få gäddhäng och bli tyngre

Gula tänder och ränder

på skinkorna.

Vara praktisk och ordningsam

klaga på de som inte hjälper till litegrann

Bli trött vid tio

aldrig sova längre än nio

Glömma bort sin fritid

bli mer och mer frigid

Vara glad för det man har

och barnen man fick

Tänka tillbaks på ungdomen

med tårfylld blick


Och undra vart fan tiden gick.



© Erika Olofsson




Fri vers av missblondie
Läst 279 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-06-17 08:46



Bookmark and Share


  firefire
haha! denna var bra och skänkte ett leende till mig även om jag inte heller vill åldras så snabbt..bra skrivet i alla fall!
2010-06-19

  Ulf D VIP
Mot tidens obarmhärtiga maktspråk, ja vad skall man göra, skriva poesi är ett bra vaccin. Din text är bra, "matcha i fleece" kul!
2010-06-17
  > Nästa text
< Föregående

missblondie
missblondie