Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta är mitt livs kärlek

Vimmelkantig av uppfylld
längtan vandrar jag fram
över Hallands strandängar
det är dofterna, jag blundar

vaknar känslorna som
sovit så tungt under skinnet
där sov sommardagarna
som vaknade i västanvinden

sov, glömda och bevarade
i skrin av krypväxter i torrsand
strandnyponroser; rosa rugosas
söta doft över den solblåsta stranden

backtimjan, trift och gul fetknopp,
veronika, fibblor och strandplister
bland torrgräs och strandråg

jag böjer mig ner, drar in
luften från marken i näsan
gräset snuddar min kind
blandas med tången, sanden
med havet, saltet och vinden

så ser jag det; att detta är

Mitt livs kärlek




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-19 18:43



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det känner man tydligt genom diktens ord. Jag tror du är själsligt besläktad med ditt landskap.
2010-06-20

  Catharina Edin VIP
- och inte att undra på, så otroligt fint som det är där. Mycket vackert förmedlat.
2010-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP