Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här längs med gatorna...

 

Här längs med gatorna under alla broar

där rinner minnena från tiden som den var

i trängselns kalla stad där faller sorgsna tårar

och händer darrar som vått skyltfönsterljus

 

och längs med gränderna där ligger vemodsdvala

och fjärmar myllrets trottoar från inuti

nu jämte sångerna och bredvid alla famnar

där ljuder tonerna från hjärtan som de var

 

och glädjens tårar rinner sakta nerför kinden

för glädjen vill behålla hjärtats stora skatt

som lämnat fina minnen om de stunder

när kärleksbranden gav oss lyckans lott 

 

när lyckan springer ut på andras gröna ängder

då får man överlämna glädjens dagar dit

och vandra långsamt mot en egen stillsam färd

där minnena gör lyckan påtaglig och tyst

 

Här längs med gatorna under alla broar

där rinner minnena från tiden som den var

i trängselns kalla stad då faller sorgsna tårar

och händer darrar som vått skyltfönsterljus

 

(c) tk.

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av thyra
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-20 11:58



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Den här bokmärks! Minnen så viktiga att behålla. Varma och trygga, Man måste försöka bevara dem på alla sätt som går!

Tack för fin läsning..
2010-06-20
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra