Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gladpacksplast i labyrinter

ringlar i sanningens flodfåror

jag försöker inte ens gå,
för jag vet att jag inte kan
de tunna väggarna stänger
alla vägar för mig med sin tystnad
då ber jag dig
- Stanna, sakta iallafall ner dina steg
bli kvar här och håll mig sällskap!

denna natt famlar vi fram
mellan sjok av gladpackplast
hängandes i labyrinter, draperier av
transparens omkring oss

ekar ljudet av märkliga frågor
korsar drömlikt luften som
märkliga spjut av silver
- Tager du denna blottlagda hjärna
till din äkta man, man, man, ekar det

jag svarar och svarar inte
du har stannat, jag har känt din andedräkt

och du väver dina vävar av silvertråd
av tid som passerar och stannar
i väven samlas synintrycken
fästade med nålar, i tidens väv

då vill du veta var jag bor, jag svarar

- Jag bor i ett elfenbenstorn
för den vackra utsiktens skull




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-21 18:06



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Härligt trevande text, med stiligt slut med väven!
2010-06-22

  stenen/ Yv Ericsson
hihi. vilka bilder man fick här! tack.
"ringlar i sanningens flodfåror"
du kan skriva vackert du!
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP