Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profetia om ett slags kärlek

Det var havets vågor
hur de slog mot stranden
och ändå hur stilla det var

ljudet var vilsamt genom
det öppna fönstret
som hjärtslag som vaggar
människor till trygghet

och ändå var ljudet inte
ett förebådande om detta
mitt misstag, men mitt hjärta
talade i tungor den gången

kanske var det en profetia
om strandängarna, dess färger
och dofter som nådde mig
utan att jag förstod innebörden

men det är sant, där fanns
en slags kärlek som aldrig
sviker den som älskar

såg jag då platsen
där himmel möter hav




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-22 23:17



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Underskönt
2010-06-23

  Catharina Edin VIP
Så vackert!
Denna slags kärlek, den längtar jag till, och jag är på väg dit.
2010-06-23

  Måna N. Berger
Urhavet är alla tings moder, så det är logiskt att associera till hjärtslag, det ljud vi först hör. Jag gillar den tanken!
Och jag kan också identifiera mig med det du skriver om "ett slags kärlek", även om jag inte har något hav här i inlandet. Jag lyssnar till skogens susande och brusande istället. Ett slags kärlek det med.
2010-06-23

  lycksele
Den där upplevelsen av något starkt som talar till mig i det hela rummet omkring mig har jag haft några gånger. Oftast på någon grönskande gammal väg igenom skogen.

Jag förstår din upplevelse i denna dikt ganska bra. Och den är så skön och vilsam. Och så sällsynt.
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP