Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandringled

Den vandringsled
som jag följer leder ingenvart
eller någonvart, okänd på kartor

friskt vatten strömmar ner
i dalar då stigen letar sig
uppöver bergspass


men utsikten

och jag lyfter mina händer
mot solen
mot fåglarna som
lyfter i min väg

ryggsäcken med det tunga vatten
är min motvikt mot fallet nedåt då

ty jag vandrar uppåt
i spiraler över jordens gåvor

passerar terasser med liv
där inget annars kunde växa
ensamma är människornas
vedermödor för överlevnaden

där finns söta bär, varma frukter
längs med vägen
de ligger på dignande bord
och bjuder in mig att smaka

betala 10 kronor
lägg pengarna i burken

står det textat
på ett plakat

vi bjuder dig tilltro
här vill ingen dig illa

vi litar, litar, litar
till din hederlighet

jag har heder
jag har värdighet

och barnen följer mina spår
ropandes

- hej hej vem är du?

jag svarar kryptiskt att
jag inte vet,dom skrattar
och frågar efter mitt namn

jag söker mitt namn, svarar jag

jag söker ramar att gripa tag
sprickor i berget att fästa foten
under den är ingen mark
efter mjuka regnet ser jag att
regnbågen träder fram

ner i dalen som en hägring









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-26 14:49



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
tack för du tog med mig på din vandring! jag ser klockrent bilden framför mig. och jag gillar det där hur man betalar frukten. har sett samma sak i eskilstuna där man kunde handla på det sättet.
en fantastiskt bra text!
2010-06-26

  Catharina Edin VIP
En härlig vandring uppåt att få följa med på! Uppskattar särskilt frukterna; de varma.
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP