Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnistrande dagg om morgonen

Med daggtäckta vingar darrar Lillmygga
milt hon svävar över näckens grynbelysta vattenskimmer
mystiskt sluter dimman sakta sina älvor i sin famn
då de bjuds upp till dans kring mossen.
Samspelt viskar vassen med mjuka vindar
till vattenrallens höga kvitter.
Barr och Löv rasslar sig till liv
då de gömmer hjärtat kvar i daggen
och fångar sig en sista blick
av den vackra väna varelse
från hon som väcker storögd längtan
då hon går där naken
och väcker liv i alla knoppar små
de som längtat så
vad vacker hon är allas vår
Fröken Vår.




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 432 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-05 22:38



Bookmark and Share


  Blåbäret
så förtrollande vacker naturlyrik
bär sina pärlor i varsamhet
smyckar sin hals
och gnistrar för oss längtande
så bländande ljuv
2011-05-09

  Michaela Dutius
Så underbart beskriven vår....
2011-05-06

    ADI Nehlin
ljuvligt vackert
2011-05-06

  sockerspöket
Så ljuv! Så mystisk och vacker, känner direkt hur jag förflyttas till skogarna hemma och myren som glittrar i morgondaggen. Vackert!
2011-05-05

  SannaPanna
Jag har inte funnits länge på denna sidan men du är en utav mina favoriter. När jag ser ditt namn lystrar jag för jag vet att jag får läsa något som berör, engagerar och gör mig känslosam.
2011-05-05

  Ninananonia VIP
Vackert!
Bokmärker :)
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson