Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den solvarma liljan



mången är de nätter
då tungsintheten legat vid min sida
hållt om mig om natten
dränerat min lust att leva
likt en kran med rinnande vatten
men en natt som denna
när du, min ljuva Lilja
blomstrar så stilla
lossas greppet
låter själen
få ömsint känna
jag är fri
fri att göra som jag vill
kryper då tätt intill
just så tätt jag bara vågar
utan att störa
bara för att höra
när du snusar så sött o' tyst
tyst, likt slagen
från en älvas spröda vingar
erkänner, jag är betagen
förd bortom gränser
då jag susar fram
över dina konturers
vilda landskap





Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 657 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-19 11:25



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Skörheten i ordens djuphet berör själen!
2016-03-20

  Solstrale VIP
Rent ut sagt så trollband detta mig helt så vidunderligt sinnligt och bedårande! Blir kär!
2016-03-11

    ej medlem längre
Gillar ditt språk som målar bilder, en film som spelas upp...i svartvitt..sårbarhet, kärlek och erotik.
2016-02-27

  nicol neli
vackert och ¨ömt lyftande
2016-02-23

  ia VIP
Så varsamt och ömt du lindar dina ord till ett svepande flöde rakt in i hjärtat.

2016-02-23

    Erika H
Frihetens lätta vingar bär allt, lyfter allt, värmer bort all kyla. Och jag är lätt, lutar mig mot dina ord och andas in.
Smekande språk. Mjukhet och närhet. Sinnlig och njutbar.
2016-02-21

  Alysse VIP
Vackert känslosamt om kärlekens helande kraft. Underbara liknelser som gör att jag blir betagen av diktens skönhet
2016-02-20

    ej medlem längre
Åh... Underbart romantiskt, fyllt av ömhet.
2016-02-19

  Öknens Ros VIP
Ångest tycks vara vår arvedel. Skönt då kärleken kan lindra denna plåga. Vackert om kärleken "när du snusar så sött o tyst".
2016-02-19

    ej medlem längre
Sensuellt och vackert. Musikaliskt flödar orden.
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson