Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kandelabrars snärjande lyster


Där finner jag dig
mitt i spegelsalen
vilken är så betagande smyckad
med blomster i trolska toner
rosor, nejlikor, santini
vildvuxen limonium

och du - ljuvligt klädd, gräddvit hy
himmelssmekt av båd' kandelabrarnas
såväl som ljuskronornas lysterfärg

föga visste jag då
att detta blev stunden
det skulle komma sig så
när du, med huvudet tiltat
granskade mig, i en okynnigt
pillemarisk blick

och nog är det väl knappast underligt
då jag plötsligt stod naglad till golv
nervöst flackande ögonkast
plötsligt så generat
varm

sekunder, minuter o så stilla
en omvärld som brast
då du sakligt stadigt
vävde mig in
i tråden
höll mig
fast

när du skred, steg för steg
så väldigt nära
att jag aldrig gavs chansen
att för blicken värja

jag, förvirrat förvånad
ett hjärta i trånad, och anda i hals
då du bestämt grabbt mig
med spenslig hand
o' bjöd opp
till virvlande wienervals

jag fördes så lätt, och det kändes så rätt
då du lät mig, in i dig, drunknande dyka
genom farligt, härligt, hypnotiskt
blågrönt glitterglas
som gjorde mig så välrysande berusad

föga överraskad, men något paniskt
kom så, ögonblicket därpå
när mina fötter trassligt tagit
dubbla vänstersteg, och vips
föll vi ner till golv

i kaskader av bubbligt fnitterskratt
och ditt skakande huvud
fiskades sedan in, i din
varma barm, mött
av en doft

förbjuden eufori
som förföriskt dansade mig
in i mjuka läppars hungervarma värme
där och då, i ditt hjärtas takt, gav jag hän
o' lät mig fullkomligt snärjas
till kärlekens
makt





Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 497 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-18 16:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja oj då, passionerat, intensivt, lustfyllt och vackert. Svårt att inte bli hänförd i ditt dansande!
2016-02-19

  valpen
Begåvat och skickligt skrivet.
2016-02-18

  överlevaren VIP
Vilken härlig svängom, orden virvlar och sprider en het känsla av erotik!
2016-02-18

  DominiQueen
Gud så målande eller dansande vackert Du berättar.. Vilken känsla!!! Wow alltså.
2016-02-18

  Öknens Ros VIP
Kärlekens virvlande dans bjuds upp, det blir en lustiger och glädjens vals. :)
2016-02-18

    ej medlem längre
Tack för en resa i känslors, färgers och sinnligheters vackra rum. Låter mig förföras av ordens lek och bara njuter poesins kraft.
2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson