Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strävan och tanklösheten

Locka mej till skratt!

du är den ständiga

Clownen!

vissla en stump!

Drag mej i flätan
bär mig på silvertron!
skratta högt åt mina
krumbukter när
rädslan biter mig
i näsan

och skammen går
på torra land
för tanklösheten regisserar
med nacken alltför böjd

När den strävsamma
arbetande människan
strävar på i sitt anletes
svett tills döden skiljer

henne från livet

med två tomma händer

som är allt hon har
allt och ingenting

till alls ingen nytta


barnen och klockorna

mäter ut våra år

Så skratta då, åtminstone!




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-28 21:30



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Uppmaning att ta tillvara på livet? I ett udda tilltal, nästan ilsket!
2010-06-29

  stenen/ Yv Ericsson
ojoj. här haglar poetens sorg i försök att muntra upp! och istället grät jag nästan och undrade vad livet har för jävla mening!?
jag har ett förslag..
mycket bra dikt pinglan, den kändes, men skrattet fastnade..förlåt
2010-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP