Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gav honom ett namn

Såhär var det

- Jag gav honom ett namn

och såg honom i klarsyn
hans hår, som stod på ända
hans urmodiga glasögon
och sorgfälliga mustasch

hans mamma

och den andre, han, som förnekat honom
ända in i döden

där var den illasinnade brodern
som spred sin kvalmiga och oförlösta
garderobslukt omkring sig

han som älskade små flickor
i glasklar hemlighet

alla fiskarhustrurna som satte
sina skepp i karantän av rädsla att
möta den Flygande Hollländaren

de hade lagt presenningar över
bråten de samlat i hamnmagasinet
men höststormarna tog det likväl

till servetter vek de osanningarna
och där var det jag fann namnet
det stod skrivet i vattenstämpeln

likt Jesu sju ord på korset var det

Outhärdligt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 1082 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2010-06-30 19:55



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
- Lätt dramatik bygger du upp här, tycker jag

- suggestivt väver du in släkten så

- bildrikt och formad med nyansrik skärpa
2010-11-22

  Sonja Sidorow Lapington
känns Strindbergskt...märkligt och härligt
2010-08-19

  aol
som en fin konst, gillas jättemycket
2010-08-12

    99knivesinside
Mycket, mycket, mycket, mycket bra. Jag hittar sällan texter som talar till mig på ett personligt plan men den här gör det. Snyggt.
2010-07-19

  Anna*
Bildrikt och nyanserat med förtätad känsla. Snyggt!
2010-07-17

    hd
bravo, särskilt presenningarna och servetterna, så småsnålt och skuret!
2010-07-16

  Ingela Svenson VIP
Tack till Dig som har valt ut min dikt att placeras bland utvalda texter! Jag vet inte vem du är men är väldigt nyfiken! Så ge dig gärna till känna!
2010-07-15

  Måna N. Berger
En mäktig och skrämmande historia lutar sig fram mellan raderna. Starkt!
2010-07-15

  stenen/ Yv Ericsson
sjukt bra! och annorlunda. great!
2010-07-01

  Catharina Edin VIP
Sk-tsnyggt!
2010-06-30

  Suzy med punkterna
Otippat slut, snyggt
2010-06-30

  Gawain VIP
Konst. Du skriver verkligen bra
2010-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP