Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fristående fortsättning på dikten "Jag gav honom ett namn"


Quetzalquatl


Ja, det var jag som gav honom namnet!

när han tagit det i besittning
uppenbarade sig den
Mexicanska ormguden
Queztalcuatl för mig
han sade att jag hade ett
förflutet om vilket jag

inte kunde tala

det namn jag hade givit mannen
förtärde mig ty jag
bar det åt honom
medans han levde det
som om vore det ett skämt

skildes jag sörjande från
Quetzalcuatl, gav bort
hans avbild till någon som
inte insåg dess innebörd

som att klä av sig
inför en eunuck

så begravdes jag själv
under ett lager med
gamla presenningar
som konserverats i den sista
höststormens salta vatten

saltet blev till en dröm av
minnen som till varje pris
måste hindras i flykten ut
i det ljus som var mörker då

men om nätterna drömde jag
oupphörligt om mina resor

Då bar jag åter min hatt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-30 23:28



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
du är på topp!!! här hittar du så nya vägar.
2010-07-01

  Gawain VIP
hm, som att segla vill men ändå veta precis vart man är, fast det är långt utanför kartor och kompass... diffust men klart..

Ungefär så känns det för moi, snyggt som attan,,
2010-07-01

  Nanna X
gee, ta det försiktigt med den där ormguden, jag tror jag känner honom...
2010-07-01

  Catharina Edin VIP
Vilket härligt slut! 'då bar jag åter min hatt'.
Bra gjort att ta den tillbaka!!!
2010-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP