Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänder hem till flocken

Klädde av mig
min stela klädnad
och värmde mina
nedkylda händer

också den dagen
vände jag hem till
flockmedlemmarna

försökte så gott jag kunde
att vara människa
på människors vis
om än spretig hade
jag en liten flock

så ovant

utan vägledning
ville jag veta hur
det det gick till att
bli ett med sin flock

och i sömnen, vem var man då?

i sömnen såg vi havet
genom våra vidaste dörrar

så lockade det att jag
svalkade mig från de
ensammma tankarna
i det vilda, skummande

vi var eniga
jag och havet

ingen nådde fram









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-02 21:30



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
I drömmen är vi kanske hos vår sannaste flock.
2010-07-03

  C.Wieske
Skitsnyggt skrivet! Och det är precis som de andra säger - Det är fan inte lätt att vara människa.
2010-07-03

    ej medlem längre
Flocken godkänner sina medlemmar eller inte:) Storleken på flocken har mindre betydelse. Sammanhållningen är det viktigaste! Och visst är det en evig kamp att vara människa:(
Väl skaldat Ingela!
2010-07-02

  Catharina Edin VIP
Här färgsätter diktaren mina tankar - om det hårda arbetet att-vara-som-en-människa-är.
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP