Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lilla Värsjö, ett kvällsbad med hund


Skogstjärn

Kväll, den ljuva mjukhetens

har nu tjärnen stillnat
efter dagens hetta och
surrande bromsar
simmar långsamt utefter sjökanten
drar in andan, sakta och fåglar
lommens mjuka skrik
på avstånd

stilla med furor kantad

källan uppstigen ur
inre världar

ljuvlighet

fyra mogna blåbär
och hunden, en labradåre

får sina ryck runt i snåren

racerspring i åttor, så härligt
att hettan är slut

efter dåsiga dagen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-03 22:53



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Låter mer än härligt, och den rara hunden, och tallarna, och BLÅBÄREN!
Diktjaget vet att uppskatta och uppfatta sommaren.
2010-07-03

  Gawain VIP
Inget går upp mot sena dopp i det fria,, eller tidiga
2010-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP