Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkförbistringar

Hon har stora språkförbistringar
i den svenska språket, är klädsamt
nog en mycket tillbakadragen kvinna

böjer nacken på kvinnors vis
och lagar till mannens kvällsmål
som hon hovsamt serverar honom

- Jag har plåten för ögonen
som skydd mot onda ögat, säger hon

persiennerna fördragna i huset
som en anständig kvinna bör

aldrig gå ur huset, stanna i huset
livet ut, så är det hennes plikt

tassande runt på de knarrande golven

-Det är svalt härinne, säger hon
därute finns det flugor

och män som inte kan
kontrollera sina drifter
när kvinnor visar sig ute

det finns våld







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-05 17:26



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Sista raden träffar mig som en spark i maggropen:
"det finns våld"
Därute. Men livstids slaveri och inlåsning? Vad är våld?
Nog är det språkförbistring alltid..
2010-07-05

  Catharina Edin VIP
Väldigt bra skrivet om en annan kultur, en obegriplig, men närvarande; hur får man ut dem ur husen?!
2010-07-05

  walborg
Ett sätt att slippa konflikter och utveckling.
2010-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP