Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kladda ner början på den här en natt glömde bort den hitta den på köksbordet i morse och skrev klart den


jag hade tänkt ringa

Här är jag och jag är fel
Ett sällskap udda livsnjutare vill helst kasta ut mig
Jag är stötande och provokativ, passar inte in
Jag skiter i dem för jag vet ett colare ställe
En klubb för poeter, friare sinnen, öppnare människor
Udda livsnjutare är inte alls så mottagliga för det som inte faller på plats i ramen
Jag vill bara fota lite, vad som helst egentligen

Jag har tänkt ringa så många gånger
Men du svarar inte i din telefon
Du går ner på knä för en latte

Det är som om insikten slår till strax efter hoppet
Och jag är för trög där jag nu är
Det når inte fram
Sanningarna som når mig utan barmhärtighet, utan att lindas in
Och jag kan inte säga att jag är förvånad

Jag har tänkt ringa så många gånger
Men du svarar inte när det ringer
Alla samtal som inte besvaras ger en känsla av att ha himlen för sig själv

En glimt av det förflutna
Något som väcks till liv för att sedan dö
Få slockna ut för evigt och bli jord
Mylla som ska föda liv
Inga perenner som återkommer från år till år

Jag har nog tänkt ringa dig tusen gånger
Men ingen svarar för telefonen har dött ut likt dinosaurier
Jag är inte hemsökt av vålnader jag jagar dom och jag låter dem undkomma

Och alla är dom borta
Kanske gick dom under med mig
Begravdes i aska från vulkanen
En generation som ändå egentligen var förlorade då de föddes
Och kanske det finns en afton för dom med

Jag har verkligen tänkt ringa
Men ingen svarar i telefonen längre
Tackar man nej nu, kan man då svara ja i november då tanken slår en?

En ny bekantskap som jag aldrig hälsade på
Ja något som kändes bekant
Kanske en bit av det som jag slängde bort ur hjärnan och förträngde
Men blockeringen är så effektivt skönt, befriande




Fri vers av PPQ
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-06 19:18



Bookmark and Share


  Areto
OJ!!!

Tack för att du skrev denna. Den går rätt in!
Tack.
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ